201910182057323000.jpg
De Dutch Design Week 2019 is geopend! In het hart van de DDW op het Ketelhuisplein staat het Biobasecamp, een paviljoen ontworpen door Studio Marco Vermeulen.

In oktober van elk jaar vindt Dutch Design Week (DDW) plaats in Eindhoven. Het grootste designevenement in Noord-Europa presenteert werk en ideeën van meer dan 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Op meer dan 110 locaties in de stad organiseert en faciliteert DDW tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkevenementen, debatten en festiviteiten.
lees verder...
20191010112901B.jpg

Marco Vermeulen vertelt in VPRO tegenlicht over de kansen van houtbouw voor de klimaatopgave

okt '19
In de tegenlichtaflevering "Houtbouwers" van 20 oktober vertellen Marco Vermeulen en andere architecten over de oplossing die grootschalige houtbouw in Nederland kan bieden voor de klimaatopgave.

Nederland staat voor een paradoxale uitdaging: meer bouwen en minder uitstoten. Om het woningtekort op te lossen, moeten in 2050 meer dan een miljoen huizen in Nederland worden gebouwd. Maar met onze huidige manier van bouwen (voornamelijk met beton) worden de milieunormen hiermee overschreden. Kan bouwen met hout de oplossing zijn? In de aflevering "Houtbouwers" van VPRO Tegenlicht wordt deze visie verkend.
lees verder...
OOC-TEvSr88

Timelapse Biobasecamp

okt '19
Op de website van de Dutch Design Week is een timelapse te zien van de bouw van het biobasecamp. Te zien is hoe snel gebouwd kan worden wanneer CLT als bouwmateriaal wordt gebruikt.
lees verder...
De cover van het boek Via Parijs.

Via Parijs, een ontwerpverkenning naar een klimaatneutraal Nederland

okt '19
Vanaf vandaag is de publicatie: Via Parijs, openbaar! Samen met het College van Rijksadviseurs hebben wij het laatste jaar aan een ontwerpende verkenning naar een klimaatneutraal Nederland gewerkt. Via Parijs bestaat uit twee delen: een ongevraagd advies van het CRa aan het Rijk en zijn partners en het onderliggende ontwerpend onderzoek gemaakt door Studio Marco Vermeulen.

Wij zijn erg trots op dit eindresultaat! Meer lezen? Het hele rapport is te downloaden via deze link, een hardcopy versie is beschikbaar via het College van Rijksadviseurs.
lees verder...
mainframe2050.jpg

Deltagrid 2050

jun '19
In opdracht van de provincie Zuid-Holland hebben wij de afgelopen tijd gewerkt aan de regionale uitwerking en concretisering van het Circular Mainframe, een robuust en toekomstbestendig energie- en grondstoffen systeem gebruikmakend van een multi commodity backbone structuur.
lees verder...
1169ce256bdd4a0e4.jpeg

grondreserveringsovereenkomst The Dutch Mountains getekend

jun '19
Afgelopen woensdag is op de vastgoedbeurs Provada de grondreserveringsovereenkomst getekend voor The Dutch Mountains door de gemeente Eindhoven en The Mountains Corporation. De partijen zijn overeengekomen om het gebouw te ontwikkelen binnen de “Internat...
lees verder...
panormacoehoornbe.jpg

Panorama Coehoorn van start

mei '19
Vandaag krijgen de bewoners van Hof van Asselbergs (Bergen op Zoom) een preview van de tentoonstelling over Menno van Coehoorn die TUSSEN hun heipalen gerealiseerd zal worden!
lees verder...