NIEUWS

image

JUN 05 '19

GRONDRESERVERINGSOVEREENKOMST THE DUTCH MOUNTAINS GETEKEND


Afgelopen woensdag is op de vastgoedbeurs Provada de grondreserveringsovereenkomst getekend voor The Dutch Mountains door de gemeente Eindhoven en The Mountains Corporation. De partijen zijn overeengekomen om het gebouw te ontwikkelen binnen de “Internationale Knoop XL”, het nieuw te ontwikkelen stationsgebied in Eindhoven. The Dutch Mountains hebben daarbinnen een centrale plek tussen het station en de campus van de TU Eindhoven aan de Dorgelolaan.
In en rond het gebouw wordt een ‘interactieve omgeving’ gecreëerd, waar werken, verblijven, leren, ontmoeten en ontspannen door elkaar heen plaatsvinden.
Het project bestaat uit woningen, shortstay-appartementen, een hotel, kantoren, ruimtes voor co-working, een businesscenter en voorzieningen als horeca en wellness. De twee torens worden verbonden met een collectieve ruimte in de vorm van een wintertuin. The Dutch Mountains leggen zo ook de verbinding tussen de binnenstad en de TU/e Campus. Onder meer via een beter toegankelijke onderdoorgang voor het spoor bij de Dommel, waar nu alleen nog een fietstunnel is. The Dutch Mountains worden ontwikkeld door de The Mountains Corporation, een gezamenlijk initiatief van Studio Marco Vermeulen, Bloc en Urban Xchange.

Bookmark and Shareimage
Vandaag krijgen de bewoners van Hof van Asselbergs (Bergen op Zoom) een preview van de tentoonstelling over Menno van Coehoorn die TUSSEN hun heipalen gerealiseerd zal worden!
lees verder...

image
We hebben besloten om The Dutch Mountains te vestigen in de spoorzone van Eindhoven. De gemeente Eindhoven wil vol inzetten op de transformatie van het stationsgebied naar een bruisende hoogstedelijke en groene omgeving. Deze ambitieuze plannen...
lees verder...

image
Bedrijven en overheden die actief zijn in het Noordzeekanaalgebied (NZKG) hebben de ambitie om in 2050 een bijna volledig CO₂-neutrale en circulaire economie te hebben. In het rapport ‘Ontwikkelstrategie Energietransitie NZKG’ geven zij...
lees verder...MEER NIEUWS >
PROJECTEN (SELECTIE)

STRATEGIEKAART
PEPPELLANDBRABANT, 2019
VOGELVLUCHTPERSPECTIEF MET EINDHOVEN IN DE ACHTERGROND
THE DUTCH MOUNTAINSVELDHOVEN, 2018
HUIS AAN DE MAASROTTERDAM, 2017
HET VOORGESTELDE PRODUCTIELANDSCHAP, MET NIEUWE LANDSCHAPPEN VAN SORGHUM, WILGENVELDEN, NAT RIETLAND, ALGENVELDEN EN VOEDSELBOSSEN.
LANDSCAPING THE FOODNOORD-OOST BRABANT, 2017
BIESBOSCH MUSEUMEILANDWERKENDAM, 2015
VOGELVLUCHTPERSPECTIEF
LOGISTIEK PARK MOERDIJKZEVENBERGEN, 2012
PROTOTYPE WATERPLEINSITUATIELOOS, 2007
OVERZICHT MAQUETTE | FOTOGRAAF P. COX
SUPERVILLAGEZUIDOOST BRABANT, 2005
PARKEERTORENSITUATIELOOS, 2004