Overzicht sport resort
  
 1. Entreegebied | 2. Wedstrijdveld voetbal | 3. Trainingsvelden voetbal | 4. Multifunctionele sportvelden | 5. Faciliteitengebouw | 6. Hotel | 7. Basketbalvelden | 8. Atletiekbaan | 9. Hockeyveld | 10. Indoor sporthal | 11.Tennisvelden
  
 Overzicht faciliteitengebouw met wedstrijdveld voetbal
  
 Wedstrijdveld voetbal met tribune faciliteitengebouw
  
 Faciliteitengebouw met pannaveld op het dak
  
 Hotel, tennisvelden, basketvelden en indoorsportfaciliteiten
  
 Atletiekveld, hockeyveld en indoorsportfaciliteiten
  
 Basketvelden, zwembad en hotel
LOCATIE
Benguela, Angola
JAAR
2007
PROGRAMMA
Hotelfaciliteiten met voetbalvelden, basketbalvelden, tennisbanen, atletiekbaan, hockeyveld en sporthal
OPPERVLAKTE
87500 m2
OPDRACHTGEVER
Angola Business Center

SPORT RESORT

Prototype sportcomplex voor Angola

Op sportgebied zijn in Angola voetbal en basketbal overheersend. Beide sporten worden door mensen uit het hele sociale spectrum gespeeld, maar decennia lang zijn alle voorzieningen inclusief de sportfaciliteiten in het land verwaarloosd. Nu er gewerkt kan worden aan de opbouw van het land kunnen ook de verouderde sportfaciliteiten weer op peil worden gebracht. Dit is ook noodzakelijk omdat Angola in 2010 de 27e African Cup of Nations, de eindronde van het tweejaarlijks Afrikaans voetbalkampioenschap, organiseert. Naast het opknappen van de stadions moeten ook nieuwe voorzieningen voor dit evenement worden aangelegd om de verschillende landenteams te huisvesten. In hetzelfde jaar wordt in Zuid-Afrika jaar de eindronde van het wereld- kampioenschappen voetval gehouden. De verwachting is dat landenteams buiten Afrika die meedoen aan deze eindronde in de aanloopfase van het toernooi nabij Zuid-Afrika willen verblijven om te wennen aan het klimaat en de omstandigheden.

Uitgangspunt is een compact en efficiënt resort dat op meerdere plekken in het land snel en eenvoudig gebouwd kan worden. Het resort is geschikt voor professionele sporters en teams. Zij kunnen hier logeren met de begeleidende staf voor bijvoorbeeld een trainingskamp. Voor deze gebruikers is er een hotel direct naast de entree van het complex gesitueerd. Dit hotel beschikt, naast comfortabele kamers, ook over diversen vergader- en instructieruimtes, massageruimtes, fitnessruimtes en een zwembad. Het complex is ook nadrukkelijk bedoeld voor lokale sporters en teams. De plaatselijke sportvoorzieningen worden hierdoor verbeterd waardoor er in het hele land goede faciliteiten ontstaan voor sporters in alle disciplines. Dit komt ten goede van het sportklimaat en sport- prestaties van het land.

Het grootste oppervlakte van het complex wordt in beslag genomen door een van de populairste sport van het land: voetbal. De drie trainingsvelden en het wedstrijdveld zijn alle van kunstgras en voldoen aan de internationale voorschriften. Tussen deze velden is een voorzieningengebouw gesitueerd met o.a. kleedkamers, massageruimten en instructieruimtes voor de voetbalteams. Voor de bezoekers zijn er ontvangstruimtes en horecavoorzieningen in hetzelfde gebouw. Op het dak is een arena met een panna veld dat tevens als openlucht auditorium gebruikt kan worden.

De ander populaire sport, basketbal, heeft ook ruime oefencapaciteiten, naast drie separate basketbalvelden beschikt het complex over twee multifunctionele velden en een sporthal (beide ook geschikt voor voetbal, handbal en volleybal). Het complex beschikt verder over een atletiekbaan, een hockeyveld en vijf tennisvelden. Tussen de sportvelden, onder de beschutting van de palmbomen, is er voldoende ruimte om de oefeninstructies door te nemen of om even uit te rusten van de inspanningen.
GERELATEERDE PROJECTEN

SPACEBAR
2000, EINDHOVEN, KLEINE BERG
BIESBOSCH MUSEUMEILAND
2015, WERKENDAM
BENEDEN PEIL
1999, AMERSFOORT, DE ZONNEHOF
BADSTEDE
2000, AMSTERDAM, JOSEF ISRAELKADE
SPEELTUINHUIS
2001, MUSEUM DE VALKHOF NIJMEGEN

Bookmark and Share
overview_thu2.jpg
plattegr_01_thu2.jpg
gebouw_thu2.jpg
hoofdveld_thu2.jpg
dak_thu2.jpg
tennis_thu2.jpg
baan_thu2.jpg
zwembad_thu2.jpg