Winery & Herbs

Bezoekerscentrum en workshopruimte in het Groene Woud

Het gebouw is opgevat als een hedendaagse interpretatie van de traditionele Vlaamse schuur, een beeldbepalend element in het Groene Woud. Daarnaast moet het bezoekerscentrum uitdrukking geven aan het bedrijfsconcept van Winery and Herbs: het beleefbaar maken van alles wat groeit en bloeit en de verbroken link tussen natuur en gezonde voeding herstellen.

Een optimale ruimtelijke en visuele relatie tussen de workshopruimtes en de omliggende tuinen is daarom van groot belang. Maar om het idee van belevingshoeve en de nauwe band met de natuur te benadrukken, is gezocht naar een gebouw dat zelf -symbolisch- deel uitmaakt van het kweek- en groeiprogramma van het bedrijf. Een kleinschalige kweekkas is daarom als essentieel onderdeel van het gebouw opgenomen. Hierdoor wordt het nieuwe bezoekerscentrum het visitekaartje van het bedrijf, en kan het zijn educatieve rol ten volle vervullen.jaar
2010

team

ir. Marco Vermeulen

Hendrik Bloem



programma
Bezoekerscentrum met workshopruimtes en een wijnkelder.

status
Definitef Ontwerp | realisatie 2011

opdrachtgever
Stichting Streekrekening Het Groene Woud

website
www.hetgroenewoud.com

more...
impressie
impressie
impressie
impressie
begane grond
begane grond
eerste verdieping
eerste verdieping
exploded view
exploded view
links: begane grond
rechts: 1e verdieping
links: begane grond rechts: 1e verdieping
gerelateerde projecten