Design variant 2- above the treetops
Design variant 2- above the treetops

Nature Gate Maashorst

Schaijk

Design visitor center

The Maashorst is the largest contiguous nature reserve in the province of Noord-Brabant. A nature reserve with the ambition of becoming a national park. Such an ambition also includes a nature gate: a gate through which many visitors go into nature each year to discover the unique characteristics of the Maashorst. Unique features such as the Dutch “wijstgronden”, the royal tombs, the wisent and the tauros. It is a gate to enjoying products from the region on the terrace and to find information about this special nature reserve. It is where individual visitors can orient themselves on their visit and where school classes can follow educational programs. The Staatsbosbeheer Noord-Brabant, the nature center and the regional authority also have offices in this building.


more...

The Maashorst is the largest contiguous nature reserve in the province of Noord-Brabant. A nature reserve with the ambition to become a national park. Such an ambition also includes a nature gate: a gate through which many visitors go into nature each year to discover the unique characteristics of the Maashorst. Unique features such as the dutch “wijstgronden”, the royal tombs, the wisent and the tauros. A gate to enjoy products from the region on the terrace and find information about this special nature reserve. Where individual visitors can orient themselves on their visit and where school classes can follow educational programs. In a building where Staatsbosbeheer Noord-Brabant, the nature center and the regional authority also have offices.

The municipality of Landerd and its partners want to show the history and beauty of the Maashorst trough the Nature gate “de Maashorst” to a wide audience of young and old. And encourage and tempt visitors to discover the nature reserve further. The new Nature gate has to attract large streams of visitors to the Maashorst. The new Nature gate wants to be a high-quality, contemporary, sustainable and inviting visitor center.
Location of the Maashorst in a landscape framework
Location of the Maashorst in a landscape framework
Location de Maashorst in a tourist framework
Location de Maashorst in a tourist framework
With the Nature Gate, the municipality of Landerd and its partners want to show the history and beauty of the Maashorst to a wide audience of young and old. And encourage and tempt visitors to further explore the nature reserve. The new Natuurpoort is to be a high-quality, contemporary, sustainable and inviting visitor center attract large numbers of visitors to the Maashorst.
Design variant 1- bird's-eye
Design variant 1- bird's-eye
Design variant 1- eye level from the forest
Design variant 1- eye level from the forest
Design variant 1- from zip line
Design variant 1- from zip line
Design variant 1 - interior
Design variant 1 - interior
Design variant 2- concept
Design variant 2- concept
Design variant 2- bird's-eye
Design variant 2- bird's-eye
Design variant 2- eye-level from forest
Design variant 2- eye-level from forest
related projects