Begane grond
  
 Eerste verdieping
  
 Tweede verdieping
  
 Langsdoorsnede
  
 Dwarsdoorsnede
  
LOCATIE
Rotterdam
JAAR
2017
IN SAMENWERKING MET
Bouwer: VHR Bouw, Rotterdam
Interieurbouw: Ode aan de Vloer | Sander van der Meer | Bart Cuppens | Verberne bouw + meubel | Aad Jongkind

TEAM
Marco Vermeulen
Joyce Langezaal
Emma Westerduin
Wout Kruijer
OPPERVLAKTE
300 m2
STATUS
Opgeleverd
OPDRACHTGEVER
Particulier

HUIS AAN DE MAAS


Op de kop van de Müllerpier, vlakbij het Lloydkwartier en de Euromast, is in het kader van het zelfbouw project Create@Müllerpier een stoer en open gezinshuis gebouwd op een prachtlocatie aan de Maas met vrij uitzicht over het water.

Op basis van een kavelpaspoort opgesteld door supervisor KCAP, waarbij onder andere een inpandige garage voor 2 auto’s als voorwaarde werd gesteld, is een split-level woning ontworpen die zich zoveel mogelijk richt op de Maas en de kade.

Direct aan de voortuin grenst de tuinkamer die via brede, witte tribunetrappen in verbinding staat met de keuken, de woonkamer en het atelier. Het atelier grenst op haar beurt weer aan een groene daktuin (in wording). Zowel vanaf de eettafel in de keuken, de bank in de woonkamer als de werktafel in het atelier is er spectaculair zicht op de voorbij varende schepen.

Voorbij de atelier ruimte overspant een massief stalen trap de woning in de dwarsrichting en wordt de woning meer privé: hier bevinden zich de slaapkamers en de badkamers. De doorvalbeveiliging wordt aan een zijde gewaarborgd door RVS staalkabels langs de trap die in 1x de hoogte overbruggen van het atelier tot de bovenste verdieping: de toegang naar de verdiept liggende groene daktuin (in wording) met volop uitzicht, maar waar de wind geen vrij spel heeft.

Door het open ontwerp van de stalen trap, de split-level die hier doorgezet wordt en de transparante doorvalbeveiliging, blijven in het bovenste deel van het huis eindeloos veel zichtlijnen bestaan.
Ook in de privé vertrekken is zicht op de Maas uitgangspunt gebleven. De slaapkamers aan de voorzijde hebben grote ramen aan de Maaszijde en vanuit het bad kan men cruise-schepen voorbij zien varen. Zelfs vanuit de kinderkamer en de badkamer aan de achterzijde van de woning blijft het water zichtbaar … zij het dat medewerking verleend moet worden door een ander gezinslid om een kamerdeur open te zetten.

De grote vensters in het huis bieden uitzicht naar buiten, maar laten ook veel licht naar binnen. Door de schoorsteenwerking van de vide met de open stalen trap kan de warmte echter makkelijk weg en wordt het nooit te warm in de woning. De groene daktuinen die binnenkort op de dakterrassen worden aangelegd maken het binnenklimaat nog prettiger en zorgen voor een waterbuffering op het dak.

De gebruikte materialen in de woning zijn puur: de basis is wit en het beton is in zicht gelaten. De trappen zijn of wit of van massief, blank gelakt staal. Alle natte ruimtes zijn met verschillende kleuren Bisazza tegels betegeld, maar omdat deze ruimtes zich (meestal) achter gesloten, witte deuren bevinden wordt het nooit te druk. Kasten zijn op maat gemaakt voor het huis en uitgevoerd in pools grenen of door en door gekleurd MDF.

Bookmark and Share
03_trap__thu2.jpg
01_gevel__thu2.jpg
doorsnede_2_low_re_thu2.jpg
doorsnede_3_low_re_thu2.jpg
02_tuinkamer__thu2.jpg
05_keuken__thu2.jpg
15_detailkeuken__thu2.jpg
04_woonkamer__thu2.jpg
20_maas__thu2.jpg
12_uitzicht__thu2.jpg
19_splitlevel__thu2.jpg
18_atelierkast__thu2.jpg
06_atelier__thu2.jpg
14_lijnenspel__thu2.jpg
21_hoogte__thu2.jpg
09_splitlevelateli_thu2.jpg
11_dwars__thu2.jpg
17_badkamerblauw__thu2.jpg
16_blauwbad__thu2.jpg
10_kledingkast__thu2.jpg
13_toiletgeel__thu2.jpg
08_badkamer_groen__thu2.jpg
07_overloop__thu2.jpg
09_avondgevel__thu2.jpg
bg_low_res_thu2.jpg
lvl1_low_res_thu2.jpg
lvl2_low_res_thu2.jpg
langdoorsnede_low__thu2.jpg
dwarsdoorsnede_low_thu2.jpg
doorsnede_1_low_re_thu2.jpg