NEW SCIENCEPARK EKKERSRIJT
  
 Ontwerpvoorstel
  
 Luchtfoto bestaande situatie
  
 Bestaande situatie: bebouwing, eigendomsgrenzen en bestemming
  
 Knooppunt in netwerk van recreatieve routes; beweging en interactie staan centraal
  
 Bebouwing
  
 Groene ruimte voor ontmoeting, contemplatie en inspiratie
  
 Zelfvoorzienend op het gebied van energie, water en reststoffen
  
 Wonen en alledaagse voorzieningen, zoals een supermarkt en kinderdagverblijf
  
 Centraal gelegen restaurant met eigen productie van groenten en vis
  
 Samen bewust leven, sense of community
  
 24/7
  
 Referenties park
  
 Referenties zelfrealisatie
LOCATIE
Son en Breugel
JAAR
2012
IN SAMENWERKING MET
Urban Xchange
TEAM
Marco Vermeulen
Joost van der Waal
OPDRACHTGEVER
Brainport Development
Provincie Noord-Brabant
Industrieschap Ekkersrijt

NEW SCIENCEPARK EKKERSRIJT


New Sciencepark wordt de nieuwe inspirerende werkomgeving van Ekkersrijt en tegelijkertijd het nieuwe hart van Science Park Eindhoven.

De werknemers staan centraal in New Sciencepark. De informele werkcultuur gericht op teamwerk is onderdeel van het succes van New Sciencepark. Het vernieuwende werklandschap moet dan ook een informele, flexibele en open leeromgeving zijn waar de kenniswerkers extreem effectief en productief kunnen functioneren. Innovatie is cruciaal voor New Sciencepark, evenals het overkoepelende gevoel van een hechte community. Door informele uitwisseling ontstaan nieuwe ideeën en technologische oplossingen. De inrichting van de faciliteiten stimuleren de mensen om te gaan rondwandelen en elkaar op allerlei informele plekken te ontmoeten.

Werken in het New Sciencepark betekent vrijheid en plezier en dus biedt het werklandschap comfort, ontspanning en inspiratie. Dit uit zich in een reeks voorzieningen en gebruiksmogelijkheden in de gebouwen en het park. De intentie is dat werknemers ook persoonlijk groeien en steeds beter afgewogen keuzes kunnen maken. Naast de voorzieningen zijn er ook trainingsprogramma’s die de betrokkenheid en motivatie van werknemers versterken.

Tegelijkertijd is New Sciencepark een open toegankelijk gebruikspark voor iedereen die er wil werken, sporten, ontspannen of verblijven. Uiteraard ook voor gelijkgestemden zoals de werknemers van aangrenzende bedrijven.

De architectuur van de nieuwe bebouwing zal in belangrijke mate bijdragen aan de toekomstige identiteit en uitstraling. Ook van belang is de wijze waarop deze bebouwing, samen met de tussenliggende ruimte, de interactie tussen werknemers accommodeert en stimuleert. Verdiepingen zouden geen barrière mogen zijn voor uitwisseling en samenwerking. Het belang hiervan wordt onderstreept door de (toekomstige) huisvesting van Google en Facebook. Het idee is daarom om de routing en beweging tot centraal thema te verheffen bij de vormgeving van de bebouwing en de inrichting van de parkachtige ruimte daartussen. Het moet mogelijk zijn om alle werkplekken eenvoudig onderling (zonder lift) te voet te bereiken, maar ook per waveboard, fiets of step. In zekere zin worden de recreatieve routes daarmee voortgezet in de bebouwing en is het mogelijk om je mountainbike tegen je bureau te parkeren. De wijze waarop dit is vormgegeven, verschilt per gebouw en geeft ieder gebouw een eigen signatuur.




















Bookmark and Share
3d_new_sciencepark_thu2.jpg
luchtfoto_prodrive_thu2.jpg
bestaand_new_scien_thu2.jpg
parcour_sport_new__thu2.jpg
bebouwing_new_scie_thu2.jpg
park_ontmoeting_ne_thu2.jpg
duurzaamheid_new_s_thu2.jpg
community_new_scie_thu2.jpg
food_for_thought_n_thu2.jpg
zelfrealisatie_new_thu2.jpg
nacht_new_sciencep_thu2.jpg
park_referentie_pr_thu2.jpg
hobby_referentie_p_thu2.jpg