impression
  
 impression
  
  
  
 ground floor
  
 first floor
  
 exploded view
  
 left: ground floor right: first floor
LOCATION
Schijndel NB
YEAR
2010
TEAM
Marco Vermeulen
Hendrik Bloem
PROGRAMM
Visitors centre, workshop space, wine cellar.
SURFACE
300 m2
STATUS
realisation 2011

WINERY & HERBS

Visitors centre and workshop space

The building is conceived as a contemporary interpretation of the traditional Flemish barn, a recurring visual element in "Het Groene Woud". The visitors centre has to express the business concept of Winery and Herbs: to repair the broken link between nature and a healthy diet through the experience of everything which grows and blooms.

An optimal spatial and visual relationship between the workshop spaces and surrounding gardens is of great importance. To emphasize the idea of the close relationship between farming and nature, we developed a building which programmatically is a part of the cultivation program of the company. For this reason a small greenhouse will be an essential part of the building. All together, the new visitors centre becomes a showpiece for the company, while serving an educational purpose as well.

RELATED PROJECTS

PARKSTAD LIMBURG
2007, HEERLEN, KERKRADE, LANDGRAAF, BRUNSSUM, VOERENDAAL, SIMPELVELD, ONDERBANKEN
DELTASCENARIOS RIJNMOND-DRECHTSTEDEN
2011, RIJNMOND DRECHTSTEDEN
BRABANTSTAD 2040
2009, NOORD-BRABANT
METABOLISM WATERPOORT
2010, NOORDWEST BRABANT
THE DUTCH MOUNTAINS
2018, VELDHOVEN

Bookmark and Share
w_h_beeld_01_thu2.jpg
beeld01_thu2.jpg
aanzicht2_thu2.jpg
aanzicht1_thu2.jpg
210100603_binnen_0_thu2.jpg
210100603_interieu_thu2.jpg
20100608_structuur_thu2.jpg
plattegronden_thu2.jpg