NIEUWS

image

MRT 22 '17

THE DUTCH MOUNTAINS FINALIST WORLD CHANGING IDEAS AWARD


Fast Company eert bijzondere ontwikkeling in Brainport Eindhoven

Het project The Dutch Mountains is uitgeroepen tot finalist van de ‘World Changing Ideas Award’. Deze prijs is een initiatief van Fast Company, ‘s-werelds grootste progressieve zakelijke mediaplatform met een focus op innovatie in techniek, economie, leiderschap en design. Met de award eert het toonaangevende Amerikaanse magazine bedrijven, projecten en concepten die innovatieve en creatieve oplossingen bieden voor mondiale maatschappelijke problemen.

The Dutch Mountains is een bedrijfs- en verblijfscomplex dat de regio Eindhoven in 2020 moet verrijken. In het gebouw, dat naast een groot park en publieke voorzieningen onder meer ook longstay- en shortstay faciliteiten, een conferentiecentrum en bedrijfshuisvesting omvat, worden allerlei hightech innovaties toegepast waarmee het symbool staat voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. Deze technologieën maken van het gebouw een zeer geavanceerd complex dat een nieuwe standaard zet voor duurzaam ontwikkelen. Het gebouw is maximaal zelfvoorzienend, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen.

Het project is in meerdere opzichten grensverleggend. Bijzonder is dat het project wordt ontwikkeld door technologiebedrijven, dienstverleners en installatiebedrijven, normaal gesproken bedrijven die achteraan in de ontwikkelketen zitten. Zij ontwikkelen samen een ‘ecosysteem’ van diensten, technologieën en installaties waarin de gebruiker centraal staat. Het systeem stelt de individuele gebruiker in staat zo plezierig, comfortabel en gezond mogelijk
in het gebouw te verblijven: iedere gebruiker kan invloed uitoefenen op zijn eigen – gepersonificeerde – omgeving.

Het gebouw wordt om dit gebruikerssysteem heen ontworpen en gebouwd. Uniek is de flexibiliteit van het gebouw. Ruimtes die de ene dag worden ingezet als hotelkamer zijn de volgende dag inzetbaar als conferentie- of bedrijfsruimte. Muren worden verplaatst door robots en het is de bedoeling dat sommige ruimtes zelfs alleen met virtuele ‘wanden’ worden uitgerust, die op ieder moment op iedere plek kunnen worden geplaatst.

The Dutch Mountains onderscheidt zich bovendien doordat het een totaalsysteem is van diensten. Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties en zelfs gevels en grond worden als diensten in het project geleverd. Dat maakt het mogelijk dat de software én de hardware met de tijd vervangen kunnen worden. Een voorbeeld: de gevels wekken energie op; als er na een aantal jaar een slimmere gevel beschikbaar is die meer energie levert dan de huidige, dan moet die kunnen worden omgewisseld. Dit vraagt om een volstrekt nieuw exploitatie- en organisatiemodel. De ontwikkeling van dat model – wat ‘building as a service’ wordt genoemd - maakt deel uit van het project.

The Dutch Mountains is een initiatief van BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange. Ontwikkelpartners zijn AAFM/Asito, Dell Technologies, Honeywell en SPIE. Arup, de Stichting SlimBouwen, de TU/e en Twice Eindhoven zijn de kennispartners van dit project. Het project wordt ondersteund door de gemeente Veldhoven, de gemeente waarin de ontwikkeling van The Dutch Mountains beoogd is.

WEBSITE
thedutchmountains.nl

GERELATEERDE PROJECTEN
> THE DUTCH MOUNTAINS
Bookmark and Shareimage
Gisteren hebben we, samen met DRIFT, de publicatie van het ontwerpend onderzoek naar de ruimtelijke impact van nieuwe technologieën gepresenteerd. In deze publicatie wordt aan de hand van vier scenario’s de maatschappelijke (sociale, economische...
lees verder...

image
Onder grote belangstelling hebben we onze visie op de herontwikkeling van het voormalig dierenpark Emmen gepresenteerd. Er zijn nog twee andere plannen in de race; de gemeente Emmen maakt deze maand een keuze.
lees verder...

image
ZONNEROUTE A37
NOV 17 '16
In opdracht van Rijkswaterstaat hebben we een ontwerp gemaakt voor de Zonneroute A37 met energiebermen die meebewegen en meekleuren met het landschap. Èn elektriciteit opwekken voor 70.000 huishoudens!


lees verder...MEER NIEUWS >
PROJECTEN (SELECTIE)

BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN
PARK EMMENEMMEN, 2017
DE MAATSCHAPPELIJKE INVLOED VAN NIEUWE TECHNOLOGIE IN ZUID-HOLLAND
(ON)BEGRENSDE TECHNOLOGIEZUID-HOLLAND, 2017
HET VOORGESTELDE PRODUCTIELANDSCHAP, MET NIEUWE LANDSCHAPPEN VAN SORGHUM, WILGENVELDEN, NAT RIETLAND, ALGENVELDEN EN VOEDSELBOSSEN.
LANDSCAPING THE FOODNOORD-OOST BRABANT, 2017
ZICHT VANAF DE N2 UIT ZUIDELIJKE RICHTING
THE DUTCH MOUNTAINSVELDHOVEN, 2016
INSPIRATIEATLAS DE ZUIDERWATERLINIE, EEN OPEN BOEK
ZUIDERWATERLINIE INSPIRATIEATLASPROVINCIE NOORD-BRABANT, 2016
BIESBOSCH MUSEUMEILANDWERKENDAM, 2015
BIOBASED BACKBONEDUTCH BELGIAN DELTA, 2015
VOORZIJDE
GASONTVANGST- STATION DINTELOORD, 2013
VOGELVLUCHTPERSPECTIEF
LOGISTIEK PARK MOERDIJKZEVENBERGEN, 2012
PROTOTYPE WATERPLEINSITUATIELOOS, 2007
OVERZICHT MAQUETTE | FOTOGRAAF P. COX
SUPERVILLAGEZUIDOOST BRABANT, 2005
PARKEERTORENSITUATIELOOS, 2004